Wednesday, January 17, 2007

her er hvad man eksempelvis kan bruge statskundkab til

Jeg bruger forholdvis meget tid på at surfe internettet, jeg læser næsten altid bloggen FreeDarko - som handler om basketball. Den er næsten altid interessant og den har et spændende perspektiv på basket (en stor fokus på stil).



Hver eneste gang jeg fortæller en person jeg læser statskundskab, får jeg det samme spørgsmål: hvad kan man så bruge det til? Svaret skal blandt andet findes i FreeDarko. FreeDarko gør opmærksom på bogen "Wage of Wins" og de konklusioner som den kommer frem til. FreeDarko og bogen bruger ting jeg har lært i 3 af mine fag. Det er økonomi, metode (nogen ville kalde det statistik) og idéhistorie/videnskabsteori. WoW (skal ikke forvirres med World of Warcraft) undersøger det statistiske sammenhæng mellem hvor produktive spillere er - i forhold til et produktivitetsmål de har lavet - og deres løn. I opsum, finder de at højst betalte spillere er dem der skyder mest - ikke altid de mest produktive.

Jeg synes at det er en interessant måde, at bruge både statistisk og økonomi i forhold til en sportsgren. Det vil jeg muligvis kunne gøre om et par år - det vil jeg ikke udelukke.



Nårhh, jeg håber I får lyst til at undersøge FreeDarkos artikel nærmere for at se hvordan de ser på WoW. Jeg forholder mig neutral indtil jeg har læst bogen.

Tuesday, January 16, 2007

my roomie niklas is a gangster

messing around in our appartment we always have fun... here is picture series of niklas as gangster


this how we roll in greenland when we cap seals from our boats



peace to our fallen soldiers, who died at the hands of mad polar bears... damn we miss you peter...

the bling in the last picture is one of the seals that we cap'ed...